Guide – sådan holder du en miljøvenlig fest

Det er altid sjovt at feste. Især når sommerens endelig melder sin ankomst, og det varme vejr indbyder til kolde drinks. Fester kan dog hurtigt blive dyre – især for miljøet! Mange tror det ikke, men de populære sommerfester kan tære hårdt på miljøet. Der er dog et hav af forskellige ting, du selv kan gøre for at gøre din fest en smule mere miljøvenlig. Det er få ændringer, der kan gøre en stor forskel for miljøet. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en komplet guide med forskellige tips og tricks til, hvordan du holder en miljøvenlig fest.

Miljøvenlig service

Når du skal holde en miljøvenlig fest, er det først og fremmest vigtigt, at du fokuserer på miljøvenlig service. Dette er et lille trick, der kan gøre en stor forskel på den overordnede miljøkonto! Der er de senere år kommet en masse nyt, miljøvenligt service på markedet, der kan findes i alle danske supermarkeder. Du kan blandt andet finde fine papkrus til din fest. Ønsker du ikke et kedeligt papkrus, kan du finde et hav af festlige papkrus med sjove motiver. Derudover kan du finde paptallerkener, samt papbestik, der er med til at fuldende din miljøvenlige fest. Det bliver ikke meget lettere at inkorporere miljøvenlige løsninger i festen!

Miljøvenlige drinks

Uanset hvilken fest du holder, ønsker du med sikkerhed lækre drinks. Det kan for nogle være en smule svært at lave miljøvenlige drinks. Der findes dog forskellige muligheder, du kan afprøve, hvis du ønsker at servere miljøvenlige drinks til din fest. Inden du skal servere dine lækre drinks til dine gæster, skal du på et større indkøb efter ingredienser og alkohol. Det er her, du kan gøre dine drinks en smule mere miljøvenlige! Intet skal mangle, når det kommer til alkohol og drinks. Derfor handler mange en smule ekstra alkohol og ingredienser. Måske har du selv prøvet at stå tilbage efter en fest med en masse halvdrukkede flasker. Ønsker du at undgå dette, samtidig med du hjælper miljøet, kan du forsøge at begrænse dig selv, når du tager på indkøb. Køb kun flasker, du ved bliver drukket. Overvej desuden, om der er behov for flere forskellige former for alkohol! Der findes et hav af muligheder, når det kommer til miljøvenlige drinks.

Miljøvenlig mad

Uden mad og drikke duer helten ikke. Især ikke, når det kommer til fester med alkohol og dans hele natten! Mange ønsker at grille lækker mad til den varme havefest. Grillmad består ofte af store stykker kød som eksempelvis steaks. Det er dog desværre kødet, der ofte er den store miljøsynder! Du kan sagtens grille lækkert mad uden at belaste miljøet. Det eneste du skal gøre, er at tilføje en smule ekstra grøntsager fremfor et større udvalg af kød. Det lyder måske kedeligt, men dette kan sagtens gøres lækkert! Du kan blandt andet servere grøntsagsspyd, lækre salater og meget andet. Du kan også vælge at købe et par køderstatninger, hvis du ønsker en ekstra miljøvenlig fest. Her er det bare med at være kreativ!