Forkæl din babys sanser via leg

Der findes ikke noget større end at få en lille ny i familien. Det er en glædelig begivenhed, men det giver dig også et stort ansvar i forhold til dit barns udvikling. Du bør derfor allerede meget tidligt begynde blandt andet at stimulere barnets sanser. Det kan du gøre ved hjælp af leg med sansestimulerende legetøj.

Et boldbassin kræser for barnets sanser på flere måder

Det er en god idé at anskaffe et boldbassin, der kan stå på barnets værelse eller et andet sted. Et boldbassin kræser nemlig for barnets sanser på flere måder. Når barnet befinder sig i bassinet, kan det mærke boldene omkring sig.

Er boldbassinet ydermere fyldt med farverige bolde, er der også guf for synssansen. Når barnet bliver større, kan det bruge sine hænder til at prøve at fange boldene, hvilket stimulerer følesansen.

Et aktivitetsstativ og aktivitetstæppe er godt for de mindste

Fra en meget tidlig alder kan du bruge et aktivitetsstativ. Du kan hænge forskellige ting på stativet, så dit barn kan ligge under det og kigge på alle tingene. Sørg for, at dit barn kan nå de forskellige ting, når det begynder at kunne gribe, så det kan røre ved tingene og styrke sin koordineringsevne. Hav gerne ting med lyd hængende, så høresansen også bliver stimuleret.

En sansegynge er beroligende og får barnet til at slappe af

Mange børn er vilde med at ligge i en sansegynge, mens forældrene stille og roligt gynger dem frem og tilbage. Det er en aktivitet, der styrker balanceevnen, mens den på samme tid er beroligende og afslappende for barnet.