Valg af forsvarer for familiemedlem: Dette skal du sikre

Hvis du skal finde en dygtig forsvarer til et familiemedlem, skal det naturligvis ske med omhu. Det er nemlig vigtigt, at sagen ikke bliver overladt til hvem som helst.

Er det første gang, du står i en situation, hvor du skal vælge en forsvarer, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvordan du skal håndtere situationen.

Forholder det sig således, at du heldigvis landet det rette sted. I denne artikel har du nemlig mulighed for at blive klogere på, hvordan du skal bære dig ad med at vælge en forsvarer.

Der skal være lavet en fuldmagt

Først og fremmest er det vigtigt at sikre, at der er blevet lavet en fuldmagt. Har du ikke en fuldmagt, har du nemlig ikke mulighed for at handle på vegne af det pågældende familiemedlem.

Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for, at der er styr på dette. Ham eller hende, som du skal stå for at finde en advokat, skal derfor starte processen med at lave en skriftlig fuldmagt til dig.

Når du retter henvendelse til en forsvarsadvokat, vil han eller hun nemlig kræve, at du kan bevise, at du har den tiltaltes accept til at handle på hans eller hendes vegne.

Sørg for at vælge en specialiseret advokat

Når du går på jagt efter en forsvarer, er det naturligvis vigtigt, at det sker med stor omhu. Du skal nemlig sikre, at du rent faktisk ender med at hyre en dygtig advokat med speciale i strafferet.

Hvis du sørger for at finde en advokat med speciale, er der nemlig bedre forudsætninger for, at han eller hun kan føre en god sag for det familiemedlem, der er blevet tiltalt.

Derfor er det afgørende, at du ikke går på kompromis med dette. Er der tale om en straffesag, der f.eks. handler om økonomisk kriminalitet, bør du vælge en advokat, der har stor erfaring med netop sådanne sager.

Du skal sikre, at advokaten har tid

Den tiltalte kan få afvist sit ønske om at skifte sin advokat ud, hvis han eller hun ikke har tid til at tage sagen.

Derfor er det vigtigt, at du angiver over for advokaten, hvornår sagen er berammet til at skulle for retten. Dermed kan han eller hun gøre det klart, om der er plads i kalenderen.

Det vil nemlig være en skam at have valgt en advokat, som bliver afvist af dommeren, fordi vedkommende ikke kan tage sagen til aftalt tid.