Sådan forkæler du menneskets bedste ven: 3 hurtige tips til når du skal vælge hundefoder

Har du forelsket din i det dejligste, firbenede væsen, som du nu har taget med hjem? Er du gået i gang med at undersøge, hvilket foder, du skal vælge til din nye kærlighed og søger råd til, hvad du skal overveje, når nu vælger fodertypen? Denne artikel har samlet 3 gode overvejelser, du kan gøre dig, før du køber næste gang.

Mange forskellige typer af foder

Hundefoder kommer i mange afskygninger og det kan være svært at vide, præcis hvilken, man skal overveje. Hvilken foder, du vælger, afhænger af hvilken hund, du har. Om det er en hvalp eller en senior. Det er også vigtigt, om du har en stor eller lille hund, og om din hund er en aktiv race med masser af energi; eller om den er mere rolig.

Generelt for alle typer af foder, du vælger, er det vigtigt, at det har et højt proteinindhold og masser af fedt fra kød. Det sikrer, at din hund får det, den har behov for.

Konsultér en dyrelæge

Det kan være en fin mulighed at tale med din dyrelæge, hvis du vil være sikker på, hvilken type af hundefoder, der er den bedste. Din dyrelæge har formentlig viden om, hvad foderet skal indeholde, så du har den information, når du undersøger fodertyperne.

Vær opmærksom på din hunds behov

Din hund kan ændre behov løbende, ligesom mennesker. Det kan skyldes en sart mave eller besværet fordøjelsen. I sådanne tilfælde er det vigtigt, at du har det med i dine overvejelser, når du vælger foder, så du er sikker på, at foderet afhjælper din hunds gener bedst muligt. Det kan også ske, at din hund er kræsen med sit foder og ikke ønsker det foder, du har købt. I de tilfælde er du nødt til undersøge, om det skyldes dårligt foder.