Sådan vælger du den rigtige efterskole

Hvis du gerne vil have dit barn på efterskole, så har du mange muligheder at vælge imellem.  Den vigtigste faktor i valget af den rigtige efterskole er at finde en skole, der passer bedst til dit barns behov. Hvert barn er unikt og vil trives i forskellige miljøer. Overvej, hvilken type miljø dit barn ville have det bedst i, og søg efter efterskoler, der er specialiseret inden for dette område. Hvis dit barn f.eks. har særlige behov, skal du finde en efterskole, der har erfaring og ekspertise i at opfylde disse behov. Læs i denne artikel mere om, hvordan du vælger den rigtige efterskole til dit barn.

En efterskole med de rigtige værdier

Ligesom almindelige folkeskoler, så har efterskoler også værdier, som de arbejder ud fra. Det kan både være religiøse værdier eller etiske værdier. Den rigtige efterskole for dit barn er den efterskole, der har værdier, som du som forælder kan identificere dig med. Du vil være sikker på, at skolen ikke kun vil lære dit barn faglige færdigheder, men også indgyde ham/hun de værdier, som er vigtige for dig. Hvis du gerne vil have dit barn på en kristen efterskole, så har du flere muligheder at vælge imellem. Der er f.eks. Djurslands efterskole, som er en kristen efterskole. Skolen arbejder ud fra de kristne værdier. 

De rigtige linjer 

Et andet vigtigt punkt, når du skal finde en efterskole til dit barn, er udvalget af linjer. Det vil sige, om dit barn kan komme på en fodbold-linje, gymnastik linje eller sågar en danse-linje. Alle efterskole har linjer, som du kan læse mere om på hjemmesiden for den efterskole, du er interesseret i. Det vigtigste er, at dit barn kan finde en linje, som han eller hun brænder for, da det vil gøre det sjovere at gå på efterskole. Hvis dit barn har et specifikt ønske, såsom en musik – eller ride-linje, så skal du undersøge, om efterskolen tilbyder dette, da det ikke er alle efterskoler, som har disse. 

Skolens beliggenhed 

Skolens beliggenhed kan også være vigtig, når du skal vælge en efterskole til dit barn. Hvis du bor i byen, kan det være mere praktisk for dig, hvis efterskolen ligger i en fornuftig afstand, så han/hun kan komme hjem på visit i weekenderne.  På den måde sparer du tid og penge på transport. Men det er også værd at overveje, om dit barn skal gå i en skole i byen eller på landet. Nogle børn vil måske have godt af at komme hjemmefra og lære at stå på egne ben, mens andre helst skal være tæt på familien. Det kommer naturligvis også an på hvilken efterskole, du vælger til dit barn. Hvis han/hun har et særligt ønske om at komme på en efterskole i Jylland, selvom I bor på Sjælland, så finder I nok også en løsning på det.