Sådan vælger du hjemmesko

Indesko, futter, sutsko – kært barn har mange navne. Og hjemmeskoen er afholdt, da den er den ultimative afslapningssko. Men kun, hvis du har hjemmesko, der passer til dig. Hvad foretrækker du at trække i, når du kommer ind fra kulden eller regnen og smider de restriktive udesko? Bløde lammeskindskamikker? Uldne Haflinger hjemmesko? Eller et par fake fur slippers i en vild neonfarve?

Hvad skal dine hjemmesko kunne?

Det vigtigste krav til et par indesko er nok, at de skal være behagelige. Hjemmesko skal ikke give ømme fødder eller rygproblemer. I skoen skal der således være plads til at dine tæer kan bevæge sig og ikke er fastlåst i skoen. Ligeledes skal sålen være rar at gå på, hvilket er meget individuelt. Nogle mennesker har brug for en formstøbt indersål, der giver god svangstøtte, mens andre befinder sig godt på en flad og tynd sål. I den forbindelse bør du også overveje, hvordan du bruger dine hjemmefutter. Går du meget rundt i din bolig? Står du længe ved køkkenbordet og laver mad? Begge aktiviteter stiller krav til skosålen. En skridsikker sål er en rigtig god idé, hvis dit hjem har mange glatte gulve af for eksempel træ, fliser eller linoleum.

Slippers eller lukket sko?

På mange måder er det en smagssag, om man foretrækker en lukket hjemmesko eller en af slippers-typen, altså uden hælkappe. En lukket sko sidder mere sikkert på foden, hvorfor den er det foretrukne valg til børn og til alle, der har trapper hjemmet. Nogle mennesker finder dog denne type indesko for varme og indelukkede. Med de temperatursvingninger, der forekommer henover et år i Danmark, kan det være nødvendigt med et par varme hjemmesko til vinterhalvåret, eventuelt med plads til tykke sokker, og et par lettere futter til sommeren. Sidstnævnte kan med fordel være vaskbare, så man kan have bare fødder i dem.